Audience Creator Pro Content Marketing Wizard

Frustreert het u ook dat u online van alles probeert,
maar dat de reponse zo laag is?

Teveel MKB bedrijven en ZZP’ers worstelen dagelijks met de vele mogelijkheden die online beschikbaar zijn. Vaak zijn de verwachtingen hoog gespannen, maar blijven de resultaten uit.

U heeft mooie website gemaakt, een tekstschrijver ingezet, er is gewerkt aan zoekmachine optimalisatie, campagnes met AdWords zijn opgezet, er wordt getwitterd én LinkedIn profielen zijn up-to-date.

Toch is het aantal bezoekers gering. De aantallen leads, prospects en klanten zijn minder dan verwacht. Het heeft allemaal veel geld gekost, maar levert minder op dan verwacht.

Hoe komt dit? Wat is er nodig om wel de resultaten te behalen die u wilt? Waarom werkt het bij anderen wel en bij u niet?

Focus met een geïntegreerde online strategie

Het antwoord is dat u meer focus nodig heeft. Dat u keuzes maakt om de gewenste resultaten te behalen. Dat begint met het ontwikkelen van een strategie, het stellen van doelen, het definiëren van meetbare resultaten, het kiezen van zoekwoorden, het bepalen van tactieken om conversie te realiseren en het opzetten van een planning om het tot uitvoer te brengen. Het ontwikkelen en vastleggen van een strategie is een ‘must’ om online resultaten te boeken.

You need a good strategy to have good execution.
Yes, having a good strategy alone isn’t enough to win,
but your ability to execute well depends on how good your strategy is.
Booz&Company: Ken Favaro, Evan Hirsh and Kasturi Rangan

Pas met een geïntegreerde strategie is het mogelijk tot een goede uitvoering te komen. Zo krijgt u meer naamsbekendheid, een non-stop stroom aan leads en de klanten die u nodig heeft. Omdat  meetbare doelen zijn vastgesteld kunt u de strategie snel aanpassen als de resultaten achterblijven. Zo krijgt u grip op alle online inspanningen.

Zelf een online strategie ontwikkelen, iedereen kan het

Om het voor iedereen mogelijk te maken om eenvoudig een online marketing strategie op te zetten hebben we de Audience Creator ontwikkeld. Het is een nieuwe methode voor het MKB om zelfstandig een online marketing strategie ontwikkelen.

U hoeft geen dure marketing expert in te huren die voor u een onbegrijpelijk rapport schrijft. In plaats daarvan ontwikkelt u het plan samen met de Content Marketing Wizard coach.

Samen met de één-op-één hulp van de online specialist 

Met de coaching profiteert u van de kennis van een specialist. U wordt aan de hand genomen bij het ontwikkelen van uw plan. Op deze manier hoeft u niet alles zelf uit te zoeken.

In 5 sessies wordt gestructureerd uw strategie opgebouwd. Het schrijven van het plan doet u samen met de coach in een document (Google Docs) waar ook de coach toegang tot heeft. 

Zo kan de coach

 • uw vorderingen volgen
 • opmerkingen plaatsen
 • tijdens de sessies uitleg geven
 • ideeën bespreken

Voor de communicatie en delen van documenten wordt gebruik gemaakt van het Google Apps Business platform. Zo gebruiken we Google Hangout (kosteloos) om elkaar in de ogen te kunnen kijken tijdens de sessies. Het enige dat u nodig heeft is een gratis Google account. Bent u al in bezit van een (gratis) Gmail account dan wordt dit voor de toegang gebruikt. Overigens een prima gelegenheid om kennis te maken met dit samenwerkingsplatform van Google.


Online marketing kennis niet vereist, discover-as-you-go 

Door de Audience Creator hoeft u niet alle online mogelijkheden eerst te proberen om ervaring op te doen. U kunt een keuze maken uit een overzicht van meer dan 40 beschikbare platforms om uw verhalen te publiceren. U ziet hoe eenvoudig het is om de resultaten van uw online inspanningen te kunnen meten. Hoe u een planning opzet om continue verhalen te publiceren. 

Online marketing kennis is niet vereist, want alles in de Audience Creator wordt op twee manieren uitgelegd. U krijgt stapsgewijs instructies om elk onderdeel van de Wizard in te vullen. Wij denken dat mensen de complexe materie beter begrijpen als deze geïllustreerd wordt met een voorbeeld. Ons verhaal over coach Tim die ondernemer John helpt met het opstellen van zijn Marketing Strategie brengt dit naar een ander niveau.

Op deze manier hoeft u niet alles zelf uit te zoeken en ontdekt u gaande weg de mogelijkheden van online marketing. Zonder ingewikkelde marketing-terminologie, maar praktisch en direct toepasbaar.

De Content Marketing Wizard methode is al bij veel verschillende soorten organisaties toegepast, zoals AMI , Pierre Vacance, Back2Basics, Life2Change, Nordic Sport Events, StudioVK, Rijkswaterstaat, e.d. 

Zo werkt Wizard van de Audience Creator

In de Audience Creator staat alles bij elkaar. U doorloopt de vijf Wizards en bouwt stapsgewijs het plan op. Zonder precies te hoeven weten wat er allemaal in het plan hoort. In de Wizard zitten de belangrijkste criteria voor content marketing ingebouwd, u hoeft slechts over uw eigen product(en) na te denken.

U wordt door de conversatie tussen ondernemer John en coach Tim aan de hand meegenomen. En waar nodig helpt de theorie met gedetailleerde achtergronden zodat u precies weet wat er ingevuld behoort te worden. Enkele uren later heeft u de strategie op papier gezet, zonder een langdurig leer traject te doorlopen.

Hoe gaat dit in z’n werk?

Wizard 1: hier bepaalt u uw product, markt en globale doelen.

Wizard 2: hierin maakt u een keuze uit de marketing inspanningen die al goed hebben gewerkt. Dan kijkt u welke leads, prospects en klanten u nu al heeft in uw Audience Circle. Dat zijn er meer dan u nu denkt.

Wizard 3: hierin gaat u de Persona (doelgroep) omschrijven waarvoor content gemaakt gaat worden. De Unique Selling Points (USP’s) worden vertaald naar de problemen die ze voor de Persona oplossen.

Bonus: deze problemen kunnen een basis zijn voor de verhalen die u gaat vertellen. Zo beschikt u meteen voor een lange periode over onderwerpen om verhalen te vertellen die de doelgroep graag leest.

Dan maakt u een lijst van problemen waarvoor uw persona een oplossing zoekt en waar uw product of dienst de oplossing voor levert. Vervolgens gaat u met de KeywordSearchTool de master-zoekwoorden vinden die uw persona intoetst bij de zoekmachine.

Wizard 4: hierin bepaalt u de tactieken om bezoekers aan te trekken. U kiest de platforms waar uw doelgroep actief zoekt naar de oplossingen die uw product heeft te bieden. U gaat nadenken over de publicatie frequentie van uw verhalen. U kiest conversie tactieken om meetbare resultaten te verkrijgen en u bepaalt welke meetinstrumenten hiervoor worden ingezet.
Na Wizard 4 is de strategie bepaald. Het is tijd om de uitvoering ervan voor te bereiden. Dat doet u in Wizard 5.

Wizard 5: hierin wordt een gedetailleerde publicatie planning gemaakt. Tot slot wordt het ‘boodschappenlijstje’ gemaakt met de (technische) vereisten om morgen met het uitvoeren van de Marketing Strategie te kunnen beginnen.

Beveiligde online toegang tot de Wizard Circle

De Audience Creator, inclusief alle toebehoren, is toegankelijk via de beveiligde Wizard Circle*. 

Hier krijgt u toegang tot:
 • Sjablonen en instructies
 • Het verhaal van John en Tim die het complete proces van het opstellen van de strategie beschrijft
 • Theorie die John helpt te begrijpen wat hij nodig heeft om de Audience Creator in te vullen
 • De compleet ingevulde Audience Creator van John.
 • De compleet ingevulde Planning van John om zijn strategie te gaan uitvoeren.
 • De KeywordSearcher spreadsheet tool voor het vinden van de Sleutel Zoekwoorden met video uitleg.
 • Achtergrond informatie met uitleg om de Wizard in te vullen, zoals creating a persona, Conversion with call-to-action, Measuring with Google Analytics, Google Webmaster and Google YouTube Analycis en meer...
*Alle informatie in de Wizard Circle is in het Engels verkrijgbaar of is in het Engels geschreven.

Gebruikt Google Apps Business platform

De Audience Creator maakt gebruik van het Google Apps-platform, waardoor het uiterst gemakkelijk is om samen te werken met anderen. U hebt een Google-account nodig voordat u de Audience Creator kunt gebruiken. Dit kan met een gewoon (gratis) Gmail account of een Google Apps account.

De Audience Creator Pro bevat

 • Exclusieve live een-op-een coaching in 5x sessie van ca. 60-minuten elk met Google Hangout.
 • 3 maanden toegang tot de Wizard Circle (member area) (waarde €197)
 • Volledige benutting van samenwerking mogelijkheden van het Google Apps-platform  (scheelt veel tijd)
 • Onbeperkte chat/e-mail ondersteuning (Bonus)
 • Ondersteuning en toegang zorgt voor de juiste focus om op het goede spoor te blijven (onbetaalbaar)
 • Na afloop van elke sessie ontvangt u de opname van de Hangout sessies prive via YouTube, zodat de sessie opnieuw kunt bekijken. (Bonus)
 • Voldoende onderwerpen om de komende maanden verhalen te vertellen die de doelgroep graag leest. (Bonus)

Investering Audience Creator Pro 

De Audience Creator Pro kost € 797 excl. btw. met 3 maanden toegang tot de Wizard Circle inclusief de Audience Creator.

Voorwaarden

 • De sessies vinden plaats via Google Hangout
 • Dit traject is geldig voor één product of dienst
 • Facturering en betaling 100% van het factuurbedrag voor aanvang van de sessies 

Gaat de samenwerking goed

Om een succesvolle uitkomst met de Audience Creator te garanderen, is ook uw inzet van groot belang. Een groot deel van het opstellen van de Audience Creator doet u namelijk zelf. Daarom is het belangrijk om vooraf de juiste verwachtingen van elkaar te hebben. Dus, voordat we hals over kop beginnen, vragen wij u om een berichtje achter te laten en ons kort vertellen wat voor werkzaamheden u doet en wat u verwacht van de coaching relatie.

Na ontvangst van het bericht plannen we een introductie gesprek van 15 minuten via Google Talk, Google Hangout of Skype. Het doel is te bespreken wat de beste coaching voor u is en een goede gelegenheid om direct een aantal suggesties te doen die u vooruit helpen.