Bericht 2: Word de expert

Het is voor bedrijven steeds lastiger geworden om zich te onderscheiden van de concurrentie. 
Daarom laten veel bedrijven hun prijzen zakken om zo aantrekkelijker te zijn dan de concurrent. Zo kom je echter al snel in een neerwaartse spiraal terecht waarbij het werk steeds minder loont. Dat kan niet de bedoeling zijn. Daarom is het voor bedrijven essentieel om zich op een andere manier te onderscheiden, namelijk via het internet. Ook daar bent je uiteraard niet de enige. 

Elke dag zijn er tien miljoen merken actief op het internet en dagelijks gaan er 200 miljoen tweets de lucht in. Zie daar maar eens tussen op te vallen. Die andere ondernemers op internet willen die klanten die je zoekt ook wel. 

Laat je daardoor zeker niet ontmoedigen, want hier volgt het recept om van u dé expert te maken die men zoekt. 

De meeste mensen die tegen een probleem aanlopen zoeken tegenwoordig op internet naar de oplossing. Als bedrijf moet je daar op inspelen door mensen de oplossingen te geven voor de problemen die het bedrijf kan verhelpen. Als je dubbel glas verkoopt vertel je hoe mensen hun energierekening kunnen verlagen.

Je verkoopt dus de oplossing voor het probleem, niet het product zelf. Die oplossingen geef je als bedrijf in content, een interessant verhaal. Dat kan zijn via een tekst op de website, via sociale media of bijvoorbeeld via een videokanaal als YouTube. Als onderneming is het belangrijk om te laten zien wat de expertise van het bedrijf is.

Het bedrijf moet zo uniek mogelijk zijn. Door problemen op te lossen en vragen te beantwoorden laat je zien dat je de expert bent. Mensen moeten aan jouw bedrijf denken zodra ze een product of dienst zoeken. Jij hebt hen immers de oplossing voor een probleem gegeven. Dat wekt vertrouwen. Zo krijgt het bedrijf naamsbekendheid en een betrouwbaar imago.

Om dit te bereiken moet je bedenken wie de klanten van jouw bedrijf zijn en tegen welke problemen ze aanlopen. Zodra je weet welke vragen er leven onder jouw potentiële klanten heb je de methode in handen om aandacht en te genereren. 

Mensen moeten iets leren van de content die jouw bedrijf aanbiedt. Deze content moet er niet op gericht zijn om een product te verkopen, maar moet er voor zorgen dat een potentiële klant een band met jouw bedrijf krijgt. 

Ondernemers zijn vaak bang dat ze op deze manier teveel informatie gratis weggeven via het internet, terwijl ze in de fysieke winkel dezelfde vragen graag beantwoorden. Net als in de winkel kan je een klant aan het bedrijf binden door nuttige informatie te geven. 

Je ziet nu wel in dat het tijd is om klanten te gaan werven met nieuwe methodes op het internet, maar waar begin je? 

Je wil graag nuttige content aanbieden waarmee je de problemen van de potentiële klanten oplost, maar via welk kanaal? Het is essentieel om goede keuzes te maken. Kies je de verkeerde kanalen of strategie dan zal dit niet voor meer potentiële klanten zorgen. Maar hoe maak je die keuzes en maak je deze overstap naar de nieuwe stijl van ondernemer? 

Daar vertel ik je in mijn volgende bericht meer over.