Bericht 3: De overstap van de oude naar de nieuwe school

Om goed te kunnen concurreren met andere bedrijven is het essentieel voor MKB-ers van de oude school om de overstap naar de nieuwe school te maken. Het grote aantal mogelijkheden en de vele nieuwe kanalen op het internet hebben het bedrijf misschien lang tegengehouden om over te schakelen. Of misschien is het er gewoon nooit van gekomen omdat je het al razend druk hebt met het runnen van het bedrijf.

Als ervaren MKB-er weet je dat het verstandig is om anders te gaan denken bij het werven van potentiële klanten. Wacht je langer, dan neemt de concurrent het over. De markt is veranderd. Waar een bedrijf vroeger een advertentie plaatste om iets te verkopen wil deze nu op internet aandacht krijgen en naamsbekendheid genereren. Daarom is het tijd om nu een content marketing machine op te zetten. 

Het is essentieel om daarbij de goede strategische keuzes te maken. Natuurlijk kan er een medewerker van het bedrijf vrijgemaakt worden om deze te laten trainen om dit te doen, maar dit kost veel tijd en geld. Ook zou je een cursus kunnen nemen om daarna zelf aan de slag te gaan. Een cursus is echter nooit op maat en bovendien kost het je zo alsnog veel eigen tijd. Dat geldt ook voor coaches en trainers. 

Daarom wil ik, Ronald Kloots, als specialist op het gebied van content marketing samen met jou als MKB-er vol vakkennis aan de slag. Door onze kennis te combineren komen we snel tot een goede strategie. Daarin is mijn audience creator methode uniek. De oude school van ondernemen laat je gelijk achter je. Zo kom je er achter wie voor jouw bedrijf de ideale klant is en via welke nieuwe kanalen je deze het beste kunt bereiken.

Het gaat bij het nieuwe ondernemen om het inspelen op de wensen van potentiële klanten, niet om het verkopen zelf. Mensen moeten naar jouw bedrijf komen voor een oplossing. Daarom stellen we samen vast op welke zoekwoorden het bedrijf gevonden moet worden op internet. Bij het opstellen van een strategisch plan stellen we meetbare doelen vast. Daardoor kunnen we tussentijds zien of we al dichter bij het doel komen of eventueel iets moeten bijsturen. Uit de tientallen kanalen op het internet kiezen we samen welke relevant zijn en hoe je deze het beste in kunt zetten. 

De audience creator is de snelste manier om een blijvende stroom aan potentiële klanten te genereren. Bovendien ontdek je als MKB-er wat het bedrijf echt verkoopt, de oplossingen van problemen. Bij deze methode heb je geen eigen marketingpersoneel of externe adviseurs of bureaus nodig. Je doet het met jouw vakkennis immers samen met mij. 

Bedenk dat je geen geld meer uit hoeft te geven aan advertenties en het bellen van mensen zodat je kunt investeren in het opzetten van een content marketing machine die veel meer potentiële klanten gaat opleveren. Maak nu de overstap naar het nieuwe ondernemen voor 797 in plaats van de 997 euro die er normaal voor staat.